Show contact information
Hjem  Lokale grupper  Telemark  Aksjon mot bom i Vestfold og Telemark

Maner til folkeaksjon mot bom i Vestfold og Telemark


10.000 merker klistret på biler skal være beviset på at det er en folkeaksjon mot bomfinansierering av E 18-utbyggingen.

av Kristin Berge

Det er sommer, det er ferietrafikk og det er snart stortingsvalg. Frp kommer de neste dagene til å være synlige i gater og torv - de har nemlig 10.000 klistermerker de skal gi bort.
- Dette er ikke et Frp-merke, men et merke som passer for alle som er imot at E18-utbyggingen skal finansieres med bom, sier Bård Hoksrud, Frps stortingskandidat for Telemark.
Sammen med Frp i Vestfold har han satt i gang det han håper skal blir en folkereisning på tvers av partier.


Penger og liv spart

- Det første året etter at firefeltsveien nord i Vestfold var ferdig sparte staten over 100 millioner kroner på at ulykkesstatistikken gikk ned. Det er langt på vei det man kommer til å ta inn på en bom årlig, mener Anders Anundsen, Vestfold Frps 2.kandidat til Stortinget.
Det er vedtatt bygging av to bommer. Den ene skal stå på Solum i Vestfold, litt nord for Lanner - der den forrige sto. Den andre skal etter planen stå på Skolmar mellom Larvik og Sandefjord.
I Norge er det omtrent 100 veibommer, disse sørger for et tilskudd til budsjettet på 3,4 milliarder årlig.
Strekningen fra Gulli ved Tønsberg og en kilometer inn i Telemark grense er kalkulert til cirka fem milliarder kroner, og selve utbyggingen skal først skje i 2015.
Frp-politikerne krever at utbyggingen skjer nå, og at statens selv betaler kalaset.
- De 52 milliardene staten tar inn årlig fra skatter og avgifter knyttet til bruk av bil må også dekke veiutbygging. I dag er det bare 11,5 milliarder som går tilbake til veiformål, opplyser stortingskandidat Hoksrud.

Verdivalg

Slagordet for aksjonen er "Nei til bommer. Aksjonen støttes av Frp og folk flest".
Klistermerkene er uten Frp-logo og de lokale politikerne påpeker at det handler om et verdisyn.
- Dette er et verdivalg, det handler om menneskeliv. Det er nok å si ja til vei for å stå inne for å bruke dette klistermerke, sier Kåre Fostervold, Telemark Frps 2. kandidat til Stortinget.
- E 18 gjennom Bamble er kanskje den mest ulykkesbelastete strekningen, men den er ikke engang med i Nasjonal transportplan. Bare i de siste sommerukene har det vært flere alvorlige ulykker, også der liv har gått tapt, minner Hoksrud om.

http://www.varden.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050715/NYHET/107150096

 
Logg inn:

Bruker:
Passord:

Antall besøkende:
Brukere: 6015794
Sider: 9576673

Copyright © 2000-2011 Timekiosk AS. All Rights Reserved.
Designated trademarks and brands are the property of their respective owners.
All prices are specified excluding VAT, unless otherwise stated.
Timekiosk AS general terms of delivery and payment apply for all sales and transactions.